Home / Guusje

Guusje breuer

Mettom website

Welkom bij mijn stagevoortgang!

29 augustus 2022 begon mijn avontuur bij Vindkracht13 als meewerkstagiaire. Dit betekent dat ik voornamelijk mee ga draaien op de vloer en ook vaker met Geert mee op pad ga. Zo ga ik een beter beeld krijgen van mijn toekomst als communicatieprofessional.

Voordat ik aan mijn stage begon heb ik de Avondopleiding bij Vindkracht13 gevolgd. Zo had ik alvast wat kennis op het gebied van marketing voordat ik aan de stage begon. Bij mijn opleiding CO IEMES heb ik hier namelijk weinig kennis van mogen opdoen. Ik heb dus al voorafgaand veel mogen leren maar nu ben ik klaar voor de volgende stap!  Tijdens mijn opleiding ben ik erachter gekomen dat ik het gebied van social media en de ontwikkelingen hiervan het meest interessant vind. Niet alleen op school heb ik vaker opdrachten binnengehaald op het gebied van social media, maar ook in mijn privéleven heb ik aardig wat ervaring mogen opdoen. Zo heb ik voor Sissy-Boy Daily, Down Town Gourmet Market, The Happiness Café en Écru Fashion al vaker content mogen maken. Daarom hoop ik dat ik tijdens mijn stage leer om dit meer efficiënt, meetbaar en professioneler aan te pakken.

WEEK 11

Op maandag was ik niet aanwezig op kantoor, maar had ik een terugkomdag met school. Met alle derdejaars gingen we Jeus de Boulen in Tilburg. Het was er leuk om op deze manier mijn week af te trappen!

Deze week heb ik weer veel nieuwe dingen mogen leren. Ik heb mogen helpen met een super gaaf project voor een nieuwe klant. Mijn taak was het verrijken van de huidige database. Ook mocht ik over een ander vraagstuk nadenken binnen dit project en dit heb ik uitgewerkt. 

Daarnaast heb ik weer foto’s mogen maken, deze keer bij Festivak! Het is erg leuk om de kwaliteit van mijn foto’s te zien verbeteren. Ik ben erg trots op de foto’s die ik deze week gemaakt heb.

WEEK 10

 

Mijn week begon al goed omdat ik van Geert een dag vrij had gekregen. Hij was erg tevreden over mijn inzet en de fotografie die ik had opgeleverd de week ervoor. Daarom ben ik die dag lekker met mijn moeder naar Utrecht geweest met mijn gratis OV.

Dinsdag begon mijn stage week dus weer en ben ik begonnen met het bewerken van de foto’s die ik gemaakt had de week ervoor. Uiteindelijk heb ik een selectie van deze foto’s op het Instagram account van Vindkracht13 geplaatst.

De rest van de week heb ik aan wat kleinere opdrachten gewerkt en ben ik mee geweest naar prospects. Ook heb ik veel aan mijn portfolio gedaan gezien ik al op de helft van mijn stage zit!

WEEK 9

 

Naast social media posts maken en hier en daar wat kleine opdrachten heb ik iets su-per gaafs mogen doen deze week.

De Bron Podcast ging deze week in gesprek met ex-profvoetballer Ruud van der Rijt en Rosella Passier captain marketing van de KNVB. Daarom mochten wij langs bij het KNVB trainingscentrum. Ik ging mee als fotograaf en dit was ontzettend leuk om te doen. Je kunt de foto’s uiteraard bekijken op het Instagram account van Vindkracht13.

De foto’s zijn erg mooi geworden en werden zelfs geplaatst in de lokale krant: MooiRooi. Natuurlijk ben ik hier als hobby fotograaf enorm trots op!

WEEK 8

Deze week was Geert jarig, dat moest gevierd worden. Met taart, maar ook met een social media post op Instagram natuurlijk! Voor de social post had ik wat feestelijke spullen in huis gehaald zodat het feestje er zelfs op je telefoonscherm vanaf kon spatten. Het eindresultaat staat op Instagram.

Verder ben ik deze week bezig geweest met het vormgeven van een campagne van een klant. Dit was helemaal nieuw voor mij dus het was erg leerzaam. Hiervoor heb ik het campagne canvas van Vindkracht13 gebruikt in Miro, dit was ook mijn eerste ervaring met dit programma. Om de campagne visueel te ondersteunen heb ik ook mock-ups gemaakt. De campagne wordt volgende week gepresenteerd bij de klant.

Verder heb ik mijn inhaakkalender geperfectioneerd. Omdat de inhaakkalender zó groot is, heeft het een groot deel van mijn week gevuld. Ik ging van meer dan 700 inhakers de datum opzoeken van 2023, en de herhaling hiervan. Je kan je vast wel voorstellen dat dit veel tijd kost!

 

WEEK 7

Dit was het begin van mijn film en edit avontuur. Ik ging mee naar het ZZP Boost event en ik kreeg de opdracht om wat vast te leggen met de camera. Geert was namelijk uitgenodigd om te spreken op het event. Naast telefoon foto’s en hier en daar wat kleine schoolopdrachten had ik nog niet veel ervaring met een échte camera. Laat staan het filmen met een camera. Na wat probeersels en veel geduld begon in de camera een beetje te begrijpen. Het beeldmateriaal wat ik geschoten had mocht ik vervolgens ook zelf editen. Dit vond ik super leuk om te doen en het zag er uiteindelijk ook nog eens mooi en professioneel uit. De video kun je bekijken op Instagram, YouTube en LinkedIn!

Er werd zo positief gereageerd dat ik mij de rest van de week ook druk bezig heb gehouden met het editen van ander beeldmateriaal voor Vindkracht13. De rest van de week was ik dus wel zoet met mijn edit-opdrachten en heb daarnaast nog wat kleine dingen gedaan.

WEEK 6

Met de kennis die ik vorige week had opgedaan tijdens de workshop, heb ik mijn strategie nog wat aanpast en geperfectioneerd. Ik had feedback van Geert ontvangen en na het verwerken hiervan mocht ik beginnen met de officiële overname. Deze keer mét een strategie.

Donderdag was een leuke dag in het bijzonder. De dag begon lekker vroeg want we gingen naar BAM Works voor het schieten van content. Hier hielp ik voornamelijk mee met het assisteren van Geert en Anna die achter de camera stonden. Ook gingen we het einde van de dag naar SoMMedia en had ik een aantal meetings met school. Van deze dag heb ik ook een mini vlog gemaakt en deze kun je bekijken op het Instagram account van @Vindkracht13.

 

WEEK 5

Deze week heb ik veel aan mijn strategie en onderzoek gewerkt. Daarnaast kreeg ik nog een aantal leuke to do’s van Geert. Zo heb ik een aantal product foto’s maken in een lichtbox. Voor mij was dit de eerste keer dat ik op deze manier een product op foto heb vastgelegd. 

Op vrijdag mocht ik vroeg uit de veren omdat ik in de ochtend een workshop ging volgen van Jouw Social Studio. Hierbij kregen we veel basis-tips over het inzetten van social media voor bedrijven. Sinds ik daar mijzelf op het moment erg mee bezig houd, was dit super interessant. Ik heb veel inzichten gehad en deze ga ik de volgende week uitwerken.

Ook heb ik deze week mijn eerste marketingspeeltuin mogen meemaken. Hierbij gingen we met het team van Vindkracht13 naar ‘De Dag van de Verbeelding’.  Een evenement waarbij ondernemers de mogelijkheid kregen hun toekomstplan voor Meierijstad te presenteren.

WEEK 4

In week 4 heb ik mijzelf voornamelijk bezig gehouden met het vormgeven van een contentkalender. Hiervoor heb ik een inhaakkalender gemaakt met wel meer dan 700 inhakers. Deze heb ik vervolgens onderverdeelt in verschillende categorieën.

Verder heb ik met een collega 13 slides gemaakt over een campagne. Hierbij hebben we gefocust op de vormgeving van een campagne die nog in de kinderschoenen staat. Vervolgens hebben we deze gepresenteerd aan de rest van de collega’s.

Ook ben ik met een nieuw programma gaan werken; Pinnacle. Hierin heb ik een video bewerkt waarvan ik de basis kan gebruiken voor andere video’s. Deze video wordt later geperfectioneerd en geplaatst.

Verder heb ik deze week geleerd hoe ik deze pagina kon vormgeven!

 

WEEK 3

Naast werken aan mijn stageverslag en wat afspraken buiten de deur heb ik deze week 2 dingen in het bijzonder mogen doen. Deze week was het mijn taak om een brainstormlunch te organiseren. Hierbij regelt één van de werknemers een uitgebreide lunch en gaan we brainstormen over diverse onderwerpen. Natuurlijk heb ik de lunch volledig in stijl gedaan. Ik heb ervoor gekozen (bijna) alleen rood voedsel in huis te halen, alles in de huisstijl! Het was een groot succes en mijn eerste brainstormlunch was zeker geslaagd.

De andere bijzondere gebeurtenis is dat ik voor de eerste keer achter de schermen van een website heb mogen kijken. Ik moest wat kleine aanpassingen doen aan een website van een klant. Dit was een redelijk simpele taak maar ik heb er veel van geleerd! 

 

 

 

WEEK 2

In week tweede week ben ik bezig geweest met een adviesvoorstel voor het Instagramaccount van Vindkracht13. Ik kreeg van Geert de kans om met dit account te oefenen en het in een nieuw leven in te blazen. Voor dit voorstel heb ik onderzoek gedaan en heb ik een lijst gemaakt met inhakers die passen bij Vindkracht13. De week erna zal ik deze gaan voorleggen aan Geert en het presenteren aan de groep.

De week heb ik afgesloten met een speciaal event van Bol Adviseurs. Zij bestaan dit jaar 70 jaar en dat werd gevierd met een fietstocht ‘Tour de Bol’. Deze tocht heeft Vindkracht13 samen met het bedrijf bedacht. Het was een groot succes en er werden veel kilometers gefietst. Erg leuk om de uitkomst van een project zoals deze te mogen meemaken.

 

WEEK 1

De eerste week van een stage krijg je veel nieuwe indrukken. Een andere werkomgeving, nieuwe collega’s en een hoop informatie die je moet verwerken. In dit document staat alle basiskennis over het bedrijf zodat we met de wind in onze rug aan onze stage beginnen. In dit startdocument zitten verschillende opdrachten en deze heb ik dan ook zo veel mogelijk al gemaakt in de eerste week.

Naast de opdrachten in het startdocument, heb ik ook al mijn eerste mini-opdracht gekregen voor een klant. Ook mocht ik meteen mee met verschillende afspraken buiten de deur. Ik ben al een aantal keren bij klanten en prospects geweest. Hierbij was mijn rol om notulen te maken van de gesprekken. Daarnaast heb ik geassisteerd bij een promotievideo. Zie de afbeelding hiernaast.

Mocht je een vraag hebben, stel 'm via whatsapp
Online Optimalisatie Chat
Hi! Stel gerust je vraag. Wij antwoorden zodra we in de gelegenheid zijn.