DE BETROKKEN ONDERNEMER

GEERT VAN DER HEIJDEN

GEERT VAN DER HEIJDEN:

Voor mij zijn scholen heel toegankelijk en heb ik de scholen waar ik zelf gestudeerd heb als eerste benaderd. Dat heb ik later verder uitgebouwd. Ik vind het leuk om jonge mensen te begeleiden en ze een kans te geven voor de toekomst. Het is mooi om jonge mensen zich te zien ontwikkelen binnen je organisatie. Want hier ontwikkelen ze vertrouwen in hun eigen kunnen, wat binnen school niet altijd vanzelfsprekend is. Door te werken met jongeren ben je in staat je eigen organisatie te verjongen en de arbeidsvoorwaarden beter af te stemmen op hun verwachting, bv. een dartboard in plaats van een telefoon van de zaak.

Je merkt dat we door jonge mensen een frisse wind door je organisatie krijgt, en dat je op een leuke manier je eigen organisatie kunt doorontwikkelen. Bovendien kun je mensen op een laagdrempelige manier laten kennismaken met je bedrijf. En ze wellicht een werkplek bieden voor de toekomst.

Ik zou andere ondernemers willen meegeven dat het begeleiden van studenten best veel tijd kost, maar dat je het op de langere termijn veel oplevert. Als je al betrokken bent bij het onderwijs, kijk dan naar het proces en probeer te automatiseren waar mogelijk. Wij zijn nu bezig om de begeleiding van studenten te automatiseren in een e-learning. Die is straks ook beschikbaar voor andere organisaties.

DE SERIE

Ondernemer, waarom werk jij nog niet samen met het onderwijs? Want dat brengt je meer dan je denkt! In de serie ‘De betrokken ondernemer’ vertellen 8 ondernemers waarom zij betrokken zijn bij het onderwijs én wat dit voor hen betekent. Ze zetten zich in om jongeren te helpen met het ontwikkelen van hun ondernemende talenten. Waarom doen ze dat en wat brengt het hen? Op de campagnepagina lees je meer over deze serie en vind je inspirerende verhalen van de betrokken ondernemers.