babyconsulenten nederland

Al ruim twee jaar helpt Vindkracht13 de Babyconsulenten Nederland in hun online optimalisatie. De complete intake ging van 13 A4tjes papier, naar een volledig responsive online formulier. 

Het resultaat?
– Inzichten in trends 
– Uniforme werkwijze
– Vragen kunnen niet meer vergeten worden
– Meer tijd om meer gezinnen te helpen
– Snellere indicatie -> snellere oplossing
– etc.

Inzichten & intervisiedagen

Babyconsulenten zijn verpleegkundigen, gespecialiseerd in de zorg aan kinderen van 0 tot 18 maanden. Zij komen periodiek bij elkaar om te evalueren en hun bevindingen onderling uit te wisselen. Vindkracht13 geeft inzichten in online kansen en online optimalisatie tijdens deze intervisiedagen.

slim centraal data verzamelen

Door slimme vragen te stellen worden overbodige vragen automatisch overgeslagen. Hierdoor kan een ouder het formulier veel sneller invullen. Daarnaast wordt de data (anoniem) centraal opgeslagen waardoor er inzichten ontstaan in trends en ontwikkelingen waarmee veel meer ouders geholpen kunnen worden.

Online intake proces

Elke Babyconsulent had haar eigen intakeformulier wat op papier of via word mocht worden ingevuld. Zowel de ouders als de Babyconsulent waren hier veel tijd mee kwijt. Daarnaast wisten de Babyconsulenten niet van elkaar welke overlap er zat tussen cases of welke kleine aanpassingen goed werkte in bepaalde situaties. Door dit proces te digitaliseren en uniform te maken, ontstond een klantgericht en optimaal proces voor beide partijen.

meer zichtbaarheid in (online) media

Doordat er nu data beschikbaar is van alle Babyconsulenten in Nederland wordt duidelijk welke situaties per regio en/of per gezinsituatie veelvoorkomend zijn. Deze inzichten worden breed gedeeld met lokale en nationale media zodat de zichtbaarheid van BCN gegarandeerd is.

hoogwaardige (Online) zorg

Vrijwel alle babyconsulenten willen heel graag hoogwaardige zorg bieden en bij voorkeur zonder al te veel reclame te maken voor zichzelf. Zorgmedewerkers zetten zichzelf niet heel erg graag groot “in the picture” ze geven graag hun kennis door. Daarnaast hebben vandaag de dag steeds meer ouders -voor ze in verwachting raakten- weinig praktijkuren gemaakt als het gaat om baby’s vasthouden, voeden en contact maken. Een combinatie van die twee factoren, zien we als een kans. De babyconsulent moet beter vindbaar worden en daarvoor moet het de ouders makkelijk worden gemaakt.

Bestuur – BabyConsulenten Nederland

Geert maakt het sneller en leuker

“Op jouw aanbod (of misschien wel bewuste blinde vlek) om ons wat meer te vertellen over digitale, betrouwbare en efficiëntie zorg tijdens een van onze intervisiedagen, kreeg je onze leden snel enthousiast. Met je presentatie over de babyconsulent op het internet, over digitaal zichtbaar zijn en blijven, deed je ook een tipje van de sluier over hoe je de intake met ouders leuker kon maken voor ons en vooral heel veel sneller voor de ouders.”

Esther Bloemen Bartels – Bestuur BabyConsulenten Nederland

Meer zorg, minder achter de PC…

“Als we je spreken bruis je van energie. Jij snapt dat wij graag willen zorgen en minder graag achter de computer zitten. Wij snappen jou ook als je pleit voor alle ouders die we in de toekomst gaan zien. Maar ook hoe wij als ZZP-ers echt mooie grote stappen kunnen maken, waar veel andere loggere zorgorganisaties dat niet kunnen.”

Nicole Habraken – Bestuur BabyConsulenten Nederland (BCN)

baby consulenten nederland kiest bewust voor vindkracht13

Geert was zelf een vader die wel wat hulp kon gebruiken van een babyconsulent. En zo een die best hardop durfde te denken over wat&hoe het contact nog makkelijker, simpeler kan verlopen tussen ouders en de babyconsulent. Dit zou leiden tot een veel efficiëntere start van de zorg. Iedereen weet “een goed begin is het halve werk”. Inmiddels is het inschrijfproces van een papieren variant van ruim 9 pagina’s omgegooid naar een online intake formulier, dat jonge ouders vanaf hun mobiele telefoon digitaal invullen. 

We kunnen hem ten sterkste aanbevelen!

Slimmer werken met meer kans voor meer baby’s!

“Geert maakt allereerst goed zichtbaar wat er allemaal kan voor BCN, zodat we de juiste weg inslaan naar meer klanten voor de babyconsulent, meer bekendheid (met de minste inspanningen) zodat er voldoende tijd overblijft om wie het echt draait: DE BABY! Zij hebben geen stem, ze staan aan het begin van hun leven en hebben echt wel een mening, wensen en verlangens. Deze kan de babyconsulent voor ouders inzichtelijk maken, waardoor zorgen voor een baby een feestje word en geen tropenjaren. Hoe meer babyconsulenten meer baby’s zien, hoe meer baby’s er een kansrijkere start krijgen. Bij gebruiken nu een standaard proces, slaan data (anoniem) centraal op en krijgen daardoor inzichten in trends en ontwikkelingen waar we voorheen geen weet van hadden.

Elena – Bestuur Baby Consulenten  Nederland

Andere Reviews

Helden van Kien
Get Hooked
Get Hooked
Irrus.nl
Irrus.nl
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Maart 2023

  Ma. Di. Wo. Do. Vrij. Zat. Zo.
  1 2 3 4 5
  6 7 8 9 10 11 12
  13 14 15 16 17 18 19
  20 21 22 23 24 25 26
  27 28 29 30 31

  March 21, 2023

  March 23, 2023

  March 24, 2023

  March 25, 2023

  March 27, 2023

  March 28, 2023

  March 30, 2023

  March 31, 2023

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mocht je een vraag hebben, stel 'm via whatsapp
Online Optimalisatie Chat
Hi! Stel gerust je vraag. Wij antwoorden zodra we in de gelegenheid zijn.